بازار سرمایه نقره‌ای شد

مراسم رونمایی از معاملات شمش نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران برگزار شد.

به گزارش صدای بورس، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصادو دارایی در مراسم رونمایی از معاملات شمش نقره در بورس کالا با تاکیدبراینکه با کاهش ریسک در روزهای آتی شاهد رونق بیشتر بورس خواهیم بود،گفت: توسعه بازارهای مشتقه در بازار سرمایه به کاهش ریسک بازار و تولیدکنندگان کمک می‌کند.

وی افزود: در ماه‌های اخیر، بازار سرمایه جان تازه‌ای گرفته است و امیدواریم با ایجاد ثبات اقتصادی و رونق بازارهای مرتبط با ریسک، شاهد شادابی بیشتر این بازار در آینده نزدیک باشیم.

همتی در ادامه با طرح این سوال که همیشه سوال ما این بوده که چرا نباید از بازار سرمایه برای تامین مالی در اقتصاد کشور بهره برد، اضافه کرد:همیشه یکی از مشکلات معادن طلا آن بود که طلای خود را چگونه به فروش برسانند که بستر بورس کالا یک فرصت بسیار مناسب است که در آن طلا و نقره با استانداردهای لازم به فروش برسد و تولیدکنندگان طلا و نقره نگران فروش کالای خود نباشند.

وزیر وزارت اقتصادو دارایی ادامه داد: قانون جدید تامین مالی یکی از کارها و اقدامات بزرگ مجلس شورای اسلامی بود تا با روش‌های غیر تورمی بتوان زنجیره تامین مالی مناسبی را در اقتصاد انجام داد. امروز نوع کاری که در حال انجام شدن است، تامین مالی با هدف رشد اقتصادی است.

همتی خاطر نشان کرد: ما باید ارز در اختیار مردم را از حالت رکود خارج کرده و تلاش کنیم در تامین مالی و زنجیره تولید از آن استفاده شود که در این زمینه اوراق ارزی یک ابزار بسیار مهم است و باید شرایطی فراهم شود که سرمایه‌گذاران در اوراق ارزی بتوانند ارز خود را هر زمانی که تمایل داشته باشند دریافت کنند.

وزیراقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه استفاده از بازارهای شفاف و ابزارهای مالی نوین در سطح جهانی اهمیت بسزایی دارد، گفت: در بورس کالا، هر فرد می‌تواند به شکلی شفاف و آزادانه به خرید و فروش بپردازد. قانونی که مجلس در این زمینه تصویب کرد، گامی بزرگ در جهت تأمین مالی غیرتورمی است. این اقدام با کاهش آثار منفی خلق نقدینگی، تأمین مالی پایدار و با پشتوانه‌ای برای اقتصاد فراهم می‌کند.

همتی با بیان این که ابزارهایی مانند برات، اوراق گام و اسناد اعتباری به زنجیره تأمین و تولید کمک می‌کنند، افزود: این ابزارها امکان تأمین مالی برای واحدهای تولیدی را فراهم می‌کنند و اهداف رشد اقتصادی را محقق می‌سازند.

وی همچنین اشاره کرد: محصولاتی مانند طلا و نقره، با مازاد تولید مواجه‌اند و می‌توانند به عنوان ابزاری برای حفظ ارزش دارایی‌های مردمی که در معرض نوسانات بازار هستند، نقش‌آفرینی کنند.

وزیر اقتصاد: بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار در اختیار مردم است

همتی در ادامه با اشاره به اهمیت هماهنگی با بانک مرکزی برای صدور اوراق مبتنی بر دارایی‌ها توضیح داد: با توجه به حساسیت این موضوع، همکاری نزدیک با بانک مرکزی الزامی است. همچنین، با تخمین تأمین مالی حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار از این مسیر، گامی بزرگ در رفع رکود و تأمین مالی کشور برداشته می‌شود.

وزیر اقتصاد بر ضرورت مقابله با رانت تأکید کرد و گفت: مبارزه با رانت و حرکت به سمت رقابت سالم در اقتصاد، مسیری دشوار اما ضروری است. با شفاف‌سازی معاملات و استانداردسازی محصولات، می‌توان به سمت اقتصادی رقابتی و پویا حرکت کرد. شفافیت در معاملات باعث می‌شود که هر فردی که علم و دانش لازم را داشته باشد، از این بازارها بهره‌مند شود.

صیدی: دلیل مخالفت با بورس کالا،حذف رانت است

حجت اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم رونمایی از معاملات شمش نقره در بورس کالا با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین فضاها برای رسیدن به رقابت کامل بازار، بورس کالا است و شاید علت مخالفت برخی با بورس کالا همین باشد؛ چراکه موجب حذف رانت می‌شود. تنها در بورس کالا است که بی شمار عرضه کننده و بی شمار متقاضیان یکدیگر را پیدا می‌کنند.

وی افزود: در مهر ماه امسال، اگر حجم ۱.۷ تنی اوراق معاملات طلا در بورس کالا نبود، شاید نمی‌شد صف‌های طولانی خرید طلا در بازارهای طلا را جمع کرد و این به خاطر عرضه کالاهای اقتصادی در بورس کالا است که به تعادل می‌رسند.

رئیس سازمان بورس با اعلام اینکه بورس کالا زمینه مناسبی برای متعادل شدن قیمت‌ها است، اضافه کرد: امیدوارم با تلاش بتوانیم به هدف ساخت یک بازار سرمایه ۵۰۰ میلیارد دلاری دست یابیم.

صیدی با اشاره به نقش فناوری اطلاعات در توسعه بازارهای رقابتی تصریح کرد: با بهره‌گیری از سیستم‌های اطلاعاتی و فناوری‌های پیشرفته، می‌توان عرضه‌کنندگان و متقاضیان را به هم متصل کرد و شرایط تعادل قیمتی را فراهم آورد. این امکان نعمتی است که نباید خود را از آن محروم کنیم.

او افزود: این روند در سایر کالاها نیز مشاهده می‌شود. برای مثال، سیمان در مناطق مختلف کشور به قیمت تعادلی می‌رسد که متناسب با موقعیت جغرافیایی و تقاضای هر منطقه است. این دستاوردها از برکات بورس کالا محسوب می‌شود که تاکنون کارنامه‌ای درخشان داشته است.

صیدی با اشاره به اهمیت توسعه ابزارهای مالی گفت: حرکت به سمت گواهی سپرده نقره و سایر فلزات رنگین آغاز شده است. در این مسیر قصد داریم اوراق مشتقه جدیدی معرفی کنیم تا سرمایه‌گذاران گزینه‌های متنوع‌تری برای سرمایه‌گذاری داشته باشند. جذابیت این بازار در آن است که مبتنی بر دارایی‌های واقعی، با عیار استاندارد و بازرسی‌شده است و از مزایای مقررات‌گذاری بهره می‌برد.

وی با انتقاد از رویکردهای محدودکننده در بازارها تاکید کرد: بدترین کار، نادیده گرفتن رویدادها یا ممنوع کردن آن‌ها است. ممنوعیت راحت‌ترین تصمیم است، اما واقعیت این است که با ممنوعیت، بازارها متوقف نمی‌شوند و راه خود را ادامه می‌دهند. وظیفه ما این است که به جای محدود کردن، ابزارهای مالی جدیدی معرفی کرده و بازارهای مالی را گسترش دهیم.
صیدی گفت: امیدواریم ابزارهای جدید معاملاتی در بازار سرمایه طرحی شود تا سرمایه‌گذار اختیار عمل در سرمایه‌گذاری با استفاده از ابزارهای متنوع را داشته باشند و مزیتی که بورس کالا دارد، معاملات مبتنی بر دارایی است.

جهرمی: ارزش بازار طلا و نقره در بورس کالا به ۱.۵ میلیارد دلار رسید

سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالای ایران، در مراسم رونمایی از معاملات شمش نقره در بورس کالا با بیان اینکه امروز یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارزش معاملات طلا و نقره در بورس کالا است، گفت:

امروز نقطه آغاز تحولات در توسعه ابزارهای مالی در بورس کالا است. سهم بازارهای مالی در سال گذشته یک هزار و ۶۰۰ همت بود.

وی ادامه داد: آینده بورس کالا، توسعه بازارهای مالی است. سهم بازارهای مالی تاپایان سال جاری به ۲۰۰۰ همت می‌رسد و سهم بورس کالا و بازارهای مالی از ارزش کل معاملات در سال جاری به ۱۸ درصد رسیده است.

جهرمی افزود: امروز عرضه کنندگان بورس کالا از بخش خصوصی هستند. ارزش معاملات طلا در بورس کالا یک میلیارد دلار است که در این میان تنها ۵۰ کیلوگرم از طلا در بورس کالا توسط مردم دریافت شد که نشان از اعتماد مردم به بورس کالا و بازار سرمایه دارد.

مدیر عامل بورس کالا ادامه داد: بحث مهم در این میان، همکاری حاکمیت و دولت با بازارهای مالی است. اگر امروز یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارزش طلا و نقره در بورس کالا است. نشان از آن دارد که این بازار یک فضای اعتماد ایجاد کرده و امیدواریم در ادامه مسیر با طراحی ابزارهای جدید نقش مهمی در کمک به تامین مالی در اقتصاد کشور داشته باشیم.

وی ادامه داد:امروز مقرر شده مردم با استفاده از گواهی سپرده طلا و به پشتوانه ارزش سرمایه‌ای آن بتوانند بیمه‌های عمر و زندگی خریداری کنند و در بورس کالا این امکان قرار است فراهم شود که مردم با سرمایه‌گذاری در اوراق طلا بتوانند در سر رسید طلا تحویل بگیریند.

مدیر عامل بورس کالا گفت: ما در سال‌های اخیر توانسته‌ایم موانع قانونی، از جمله معافیت ارزش افزوده برای اوراق بهادار، را با همکاری سازمان امور مالیاتی و مجلس برطرف کنیم و این روند اکنون با آغاز معاملات نقره گسترش می‌یابد.

وی با اشاره به روند توسعه بازارهای مالی در این بورس تاکید کرد: پیش‌نیاز توسعه بورس کالا، تسهیل فرآیندها از طریق ایجاد زیرساخت‌های فناوری است ازاین‌رو، تا پایان سال تسهیل فرآیندها آغاز خواهد شد.

جهرمی گفت: تلاش می‌کنم در فاز توسعه‌ای مسیر را برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی به بازار طلای بورس کالا جذب کنیم.

وی، با اشاره به اینکه ۲۰ عرضه‌کننده فعال در بازار طلای بورس کالا وجود دارد، توضیح داد: در ۲ سال گذشته سعی کردیم بازار را به مردم معرفی کنیم ولی در فاز توسعه تلاش می‌کنیم طلا را پشتوانه بیمه‌های عمر قرار دهیم.

در پایان از معاملات شمش نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران با حضور وزیر اقتصاد، رییس سازمان بورس و مدیرعامل بورس کالا رونمایی شد.

کد خبر 509394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =